INLOOPLUNCH HARMELEN zelfstandig geworden

19-01-2017 | 18:46

 

Inlooplunch Harmelen

 

De Inlooplunch Harmelen is op 21 april 2016 van start gegaan. Bij aanvang als project van de Stichting Thuishuis Woerden. Het project is inmiddels een succes gebleken en groeide zo hard dat het als zelfstandig project verder kon gaan.

De Inlooplunch Harmelen is sinds 8 december 2016 dan ook een geheel zelfstandig project geworden. Op deze dag is in aanwezigheid van Burgemeester Molkenboer het project door de Stichting Thuishuis Woerden overgedragen aan de enthousiaste vrijwilligersgroep onder leiding van projectcoördinatoren Leo van Geet en Marc Tijsmans. Zij hebben inmiddels een vereniging opgericht die zich ten doel heeft gesteld eenzame ouderen bij elkaar te brengen. 

Elke Donderdag wordt de inlooplunch verzorgd in Het Trefpunt te Harmelen van 12.00-14.00 u.  Speciaal voor de eenzame Harmelenaren die soms “vergeten” te eten of regelmatig maaltijden overslaan. Mensen die gezamenlijk eten en een praatje gewoon veel gezelliger vinden dan alleen. Deelname is geheel gratis.

De inlooplunch bestaat uit een luxe broodmaaltijd met iedere keer een extraatje in de vorm van een kop soep, een tosti, pannenkoek, een salade of een snack. Iedere lunch word bereid met verse ingrediënten en er is altijd vers fruit.

De inlooplunch is in korte tijd tot stand gekomen en uitgeroeid tot een succesvol initiatief. Er bleek in Harmelen grote behoefte te zijn aan een ontmoetingsplaats waar men terecht kan voor een gezellig gesprek, een gezamenlijke maaltijd en daarna eventueel een spelletje. Een groeiende groep deelnemers weet de lunch inmiddels te waarderen. Er is een vaste kern die de lunch elke week bezoekt en een groepje mensen die regelmatig te gast is. Het gemiddeld aantal bezoekers van rond de 25 per keer toont het bestaansrecht van de inlooplunch duidelijk aan.

De inlooplunch wordt mede mogelijk gemaakt door het bestuur van Het Trefpunt, dat elke week een zaal en keuken ter beschikking stelt.
Om de drempel zo laag mogelijk te houden en het voor iedereen mogelijk te maken deel te nemen aan de lunch zijn er geen kosten aan verbonden. De inlooplunch wordt aanvankelijk mogelijk gemaakt uit eigen middelen.
Inmiddels zijn er een aantal ondernemers in Harmelen gevonden die de Inlooplunch een warm hart toedragen. Zij verlenen de organisatoren een korting op de benodigde boodschappen. Dit komt de duurzaamheid van het project zeker ten goede.

Voor de overige financiering zijn wij afhankelijk van donaties en sponsoring. De projectcoördinatoren zijn nog op zoek naar extra sponsors om het project voor langere tijd te kunnen garanderen.

De Inlooplunch : Iedere Donderdag
Locatie: Het Trefpunt, Iepenlaan 2, te Harmelen
Tijdstip: van 12.00 tot 14.00
Inlichtingen : 0644906709
www.inlooplunchharmelen.nl
Email: inlooplunch@gmail.com